Je pravda že dnes väčšina z nás hľadá obchody kde je hydina na predaj z bio zdrojov, alebo od lokálnych farmárov. Je tomu tak z dôvodu, že v super marketoch je také množstvo tovaru, že človek nemá niekedy žiadnu šancu zistiť od koho daný druh a kus mäsa vlastne pochádza a ako a čím bolo zviera živené pred tým ako sa dostalo na pulty predajní.
Bio potraviny nám chcú zaručiť najvyššiu kvalitu aká je dnes na trhu s potravinami možná, no ani pri tomto označení výrobkov si nemôžeme byť na sto percent istí pôvodom toho čo vlastne kupujeme. Áno, lokálny predaj mäsa a zeleniny je určite tým najlepším spôsobom, hlavne vtedy keď miestnych farmárov poznáte a viete že to čo predávajú aj sami konzumujú. Bolo by úžasné, keby sme mali možnosti ako niektoré iné krajiny a dokázali usporadúvať trhy so všetkým čo lokálny farmár dokáže vyprodukovať. Od zeleniny, ovocia, mäsa až po výrobky a varené jedlo. V Anglicku či v Austrálii sú takéto formy trhov bežné a veľmi obľúbené. Miestni farmári a pestovatelia majú možnosť na takomto trhu predať naozaj čokoľvek, samozrejme, ide o produkty najlepšej možnej kvality. Keby bolo niečo také možné u nás, určite by sa myšlienka takejto formy predaja ujala a verím, že by sa tešila svojej obľube. Veď si to len predstavte, trh toho najlepšieho z lokálnych potravín od pestovateľov a chovateľov, ktorí sa budú pýšiť svojimi výrobkami a produktmi. Takýto pestovateľ sa nemôže iba skryť za značku, ale sám osobne zodpovedá za to, čo si u neho kúpite a za kvalitou svojho mäsa či zeleniny si stojí.
No povedzte, nebolo by toto skvelé. Určite by si to užili všetci návštevníci a aj samotní predajcovia. Ľudia by vedeli o tom akú kvalitu kto vyprodukuje a mohli si tak sami vyberať len to najlepšie čo im ponúka nekomerčný trh. Dúfajme len, že sa aj k nám dokáže takáto myšlienka dostať a zrealizovať.
FOTO: © monticellllo / Dollar Photo Club
Facebook Comments